Mâncărică rapidă și sățioasă – Ficăței de pui cu ceapă, ca la mama acasă
Ingrediente necesare:
- 500 g ficăței de pui
- 5 linguri făină
- Sare, piper
- 2 cepe mari
- 1 frunză dafin
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tăiem în semiluni. Prăjim în ulei încins până se rumenește frumos. Spălăm și curățăm bine ficatul, scurgem bine lichidul și porționăm în bucățele mai mici.
Într-un bol amestecăm făina cu sarea și cu piperul după care trecem, pe rând, bucățelele de ficat prin acest amestec. Adăugăm ficățeii în tigaie și reducem focul. Timp de 5 minute nu amestecăm, după care întoarcem ficățeii dar nu ne atingem de stratul de ceapă. Ficățeii trebuie să se gătească pe stratul de ceapă.
După ce ficățeii sunt gata, putem amesteca totul împreună și putem adăuga și frunza de dafin. Mai fierbem timp de câteva minute. La final presărăm verdeață proaspătă deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!