Prăjitură cremoasă cu jeleu de fructe – Desert fantastic, gata în doar 20 de minute
Ingrediente necesare:
- 1 pachet biscuiți
- 300 ml apă
- Suc de portocale proaspăt stors
- Un pic de rom
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 200 g unt
Ingrediente necesare pentru crema cu fructe:
- 700 g fructe (zmeură, mure, coacăze, căpșuni)
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Zahăr după gust
- 6 linguri gelatină
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Amestecăm apa cu sucul de portocale și cu romul. Trecem biscuiții prin acest amestec și îi aranjăm în tavă, formând un blat uniform.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte, zahăr tos și vanilat, praf de budincă și un praf de sare. Când se răcește, încorporăm în ea untul, mixând până la omogenizare. Turnăm crema peste stratul de biscuiți.
Mixăm frișca spumă și întindem peste crema de budincă. Dă prăjitura la frigider.
Mixăm fructele cu blenderul vertical până obținem o pastă groasă. Adăugăm zahăr tos și vanilat după gust și gătim la foc mic, amestecând constant, cât să se dizolve zahărul.
Lăsăm să se răcorească un pic, să fie călduț, după care încorporăm gelatina (preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj) și turnăm peste stratul de frișcă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!