Se prepară ușor și este gata în doar o oră – Cel mai delicios tort cu mere
Ingrediente necesare:
- 1 cană chefir
- 1 cană zahăr
- 2 ouă
- 3 linguri făină
- 3 mere mai mari
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță praf de copt
- 5-6 linguri zahăr pentru mere – opțional
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu zahărul după care încorporăm și ouăle bătute, chefirul și praful de copt. Acoperim și dăm la frigider pentru 30 de minute.
Amestecăm merele (feliuțe, cubulețe, rase – după plac) stoarse de zeamă cu zeama de lămâie și, opțional, cu un pic de scorțișoară. După gust, putem pune și zahăr.
Amestecăm merele cu aluatul scos din frigider și transferăm totul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute aproximativ.
Notă: după gust, se mai pot adăuga și stafide sau chiar ciocolată în aluat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Bonus: Altă rețetă de prăjitură delicioasă cu mere
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 1 plic praf de copt
- Coaja de la 1 lămâie
- 2 linguri apă fierbinte
- 3 mere
- 4 lingurițe zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o spumă tare. Adăugăm coaja de lămâie și treptat făina cernută și amestecată cu praful de copt.
La final încorporăm și apa și uleiul. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem bucățile de mere în tavă. Turnăm și aluatul peste mere și uniformizăm.
Coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 minute. După coacere, răsturnăm prăjitura pe un platou și presărăm un amestec de zahăr și scorțișoară deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!