Rețetă pas cu pas – Prăjitură de casă, delicioasă și super cremoasă, cu iaurt
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 albușuri
- 80 g zahăr
- 400 g iaurt simplu
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm untul topit și amestecăm cu telul până obținem o consistență cremoasă. Încorporăm și coaja de lămâie, după care treptat încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Frământăm un aluat omogen pe care îl împărțim în două părți egale. Învelim fiecare bucată în folie alimentară și dăm la frigider până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Când obținem o spumă tare și lucioasă, încorporăm treptat și iaurtul. La final încorporăm și făina și lăsăm deoparte timp de câteva minute.
Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină. Întindem o bucată de aluat și punem în tava pregătită.
Peste aluat turnăm umplutura.
Dăm pe răzătoare aluatul rămas, peste umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35 minute. După coacere, lăsăm să se răcorească un pic după care o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!