Rețetă rapidă și delicioasă – Gogoși pufoase din aluat pe bază de iaurt
Ingrediente necesare:
- 450 ml iaurt
- 2 ouă
- 100 g zahăr tos
- 60 g unt
- 2 lingurițe praf de copt
- Făină cât cuprinde
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul, până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm iaurtul, amestecăm un pic după care adăugăm și untul topit și omogenizăm. Începem să adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt, frământând un aluat moale.
Modelăm aluatul într-un sul gros și tăiem în bucăți egale din care facem mici biluțe, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Acoperim gogoșelele cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm deoparte timp de 30-60 minute. Întindem bilele de aluat și facem o tăietură în mijlocul fiecăruia.
Le prăjim în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Le servim pudrate cu zahăr pudră sau cu gem/ ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!