CChec moale și pufos, fără ouă și fără lapte – Se prepară din 200g făină, 80g miere, 130g zahăr, 80g unt, 40g cacao și…
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă caldă
- 130 g zahăr
- 80 g miere sau gem
- 2 /3 linguriță sifon
- 80 g unt (90 ml)
- 200 g făină aproximativ
- 40 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Ungem cu un pic de ulei o tavă de chec după care o tapetăm cu hârtie de copt.
Punem zahărul, mierea, apă caldă, un praf de sare și sifonul într-un bol. Amestecăm cu un tel și adăugăm și untul topit. Încorporăm și făina amestecată cu pudra de copt și cernută.
De asemenea, putem adăuga și câteva bucățele de ciocolată și/sau alune prăjite.
Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute aproximativ. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Checul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea.
După ce se răcorește, decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!