Cea mai simplă rețetă pentru un blat pufos și înalt – Aveți nevoie de 6 ouă, 1 cană zahăr, 1 cană făină și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24 cm:
- 6 ouă
- 1 cană făină
- 1 cană zahăr
- 1 linguriță și jumătate de praf de copt
Mod de preparare:
Punem ouăle într-un bol înalt, adăugăm zahărul și mixăm până obținem o consistență pufoasă, ușoară și groasă. Mixăm timp de câteva minute.
Notă:
Este foarte important să începem să mixăm la cea mai mică viteză, crescând viteza treptat la maxim. Mixăm timp de jumătate de minut sau un pic mai mult la fiecare viteză.
Amestecăm făina cu praful de copt și cernem treptat în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. Tapetăm tava cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Din momentul în care blatul a crescut, mai coacem timp de 45-60 minute.
Dacă blatul se rumenește la margini dar mijlocul este încă lichid, reducem ușor temperatura. Dacă scădem temperatura prea mult prea repede, blatul se va lăsa. Este gata când trece testul cu scobitoarea.
Răsturnăm aluatul pe o farfurie, îndepărtăm hârtia de copt după care îl răsturnăm înapoi în tavă. A doua zi se poate tăia în 3-4 blaturi și se poate umple cu crema preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!