Prăjitură delicioasă cu biscuiți, căpșuni, banane și glazură de ciocolată – Desert fără coacere
Ingrediente necesare:
- Biscuiți cu unt
- 500 g brânză de vaci, moale
- 200 g unt moale
- 150 g zahăr pudră
- Esență de rom după gust
- 2-3 banane
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
- Căpșuni
Mod de preparare:
Punem un strat de biscuiți pe o tavă mai mare, tapetată cu folie alimentară: 3 rânduri x 7 biscuiți.
Pentru cremă, mixăm untul spumă împreună cu zahărul după care încorporăm treptat brânza și esența de rom. Ungem stratul de biscuiți cu cremă după care mai punem un strat de biscuiți, tot 3×7.
Ungem cu cremă, punem rondelele de banane și feliile de căpșuni. Cu ajutorul foliei, ridicăm marginile și formăm un triunghi. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm înapoi la frigider până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!