Desert cremos cu brânză, vanilie și frișcă – Se prepară fără coacere, din 250g biscuiți, 200g brânză, 400 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g biscuiți Petit Beurre
- 50 g unt
- 50 g zahăr pudră
- Un pic de lapte
Ingrediente necesare pentru stratul cu brânză:
- 200 g brânză de vaci
- Zahăr pudră după gust
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul de vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 700 ml lapte
- Zahăr tos după gust
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- Pudră de cacao sau ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu zahărul pudră, untul topit și un pic de lapte. Transferăm compoziția într-o tavă rotundă de 30 cm.
Pentru stratul cu brânză, mixăm brânza împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Încorporăm și frișca bătută spumă și întindem peste stratul de biscuiți.
Pentru stratul de vanilie, amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte. Adăugăm zahărul și treptat turnăm și laptele rămas, amestecând continuu.
Punem pe foc și fierbem până se îngroașă. Lăsăm să se răcească după care întindem peste stratul cu brânză.
Pentru stratul cu frișcă, mixăm spumă frișca împreună cu zahărul pudră. Întindem peste stratul cu vanilie.
Decorăm cu ciocolată rasă sau cu pudră de cacao și dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!