La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Triunghiuri moi cu cașcaval și unt aromat cu usturoi – Rețetă absolut savuroasă

Rețetă absolut savuroasă – Triunghiuri moi cu cașcaval și unt aromat cu usturoi

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 750 g făină
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 42 g drojdie proaspătă

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 250 g unt
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 lingurițe sare
  • 300 g cașcaval

Alte ingrediente necesare:

  • Sare de mare
  • Semințe după gust

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvăm drojdia în într-un pic de lapte cald. Adăugăm zahărul și lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Cernem făina într-un bol, adăugăm restul ingredientelor și amestecul de drojdie și frământăm un aluat elastic și nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul.

Pentru umplutură, amestecăm untul moale cu usturoiul pisat și cu sare. După gust, se poate adăuga și verdeață tocată mărunt.

Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Împărțim aluatul în 4 părți și întindem fiecare parte într-un dreptunghi de 3 mm grosime.

Ungem cu umplutura și presărăm cașcavalul ras. Rulăm și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tăiem rulourile în așa fel încât să obținem mici triunghiuri, fără să tăiem complet rulourile.

Ungem cu umplutura rămasă, presărăm sare de mare și semințele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate