Rețetă absolut savuroasă – Triunghiuri moi cu cașcaval și unt aromat cu usturoi
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 750 g făină
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 linguriță zahăr
- 2 lingurițe sare
- 42 g drojdie proaspătă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g unt
- 1 căpățână usturoi
- 2 lingurițe sare
- 300 g cașcaval
Alte ingrediente necesare:
- Sare de mare
- Semințe după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia în într-un pic de lapte cald. Adăugăm zahărul și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Cernem făina într-un bol, adăugăm restul ingredientelor și amestecul de drojdie și frământăm un aluat elastic și nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul.
Pentru umplutură, amestecăm untul moale cu usturoiul pisat și cu sare. După gust, se poate adăuga și verdeață tocată mărunt.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Împărțim aluatul în 4 părți și întindem fiecare parte într-un dreptunghi de 3 mm grosime.
Ungem cu umplutura și presărăm cașcavalul ras. Rulăm și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tăiem rulourile în așa fel încât să obținem mici triunghiuri, fără să tăiem complet rulourile.
Ungem cu umplutura rămasă, presărăm sare de mare și semințele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!