Prăjitură pufoasă și aromată – Prăjitură la tavă cu mere și frișcă –
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 12 linguri apă caldă
- 10 linguri zahăr tos
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutura cu mere:
- 750 ml apă
- 1 kg mere
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 16 linguri zahăr tos sau după gust
Alte ingrediente necesare:
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 250 g unt
- 500 ml frișcă lichidă
- Ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Adăugăm apa, făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm. La final, folosim o spatulă și încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coacem timp de 15 minute, aproximativ. Lăsăm blatul să se răcească.
Spălăm merele, le curățăm și le tăiem în felii subțiri. Amestecăm apa cu zahărul, punem pe foc. Adăugăm merele și le fierbem la foc mic.
Stropim blatul cu siropul în care au fiert merele. Înțepăm blatul din loc în loc cu o furculiță și punem merele.
Punem siropul rămas înapoi la fiert, adăugând apă cât să obținem 1 L de lichid. Adăugăm praful de budincă, amestecăm bine să nu rămână cocoloașe și fierbem până se îngroașă.
În budinca fierbinte încorporăm untul, amestecând până la omogenizare, după care turnăm peste stratul cu mere. Lăsăm să se răcească.
Decorăm cu frișcă bătută spumă și ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!