Rețetă rapidă și super simplă – Prăjitură la tavă, cu brânză și cacao
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- Jumătate cană ulei
- 3 ouă
- 1 cană apă caldă
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Adăugăm pudra de cacao, apa, uleiul și omogenizăm. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, mixăm brânza împreună cu zahărul vanilat și cu gălbenușul. Pregătim budinca și o lăsăm să se răcească, după care o încorporăm în amestecul de brânză.
Transferăm umplutura într-un poș și transferăm peste aluatul din tavă, formând grilajul. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 30 minute.
După ce se răcorește, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!