Prăjitură cu banane, cremă de vanilie și glazură de ciocolată – Se prepară din 6 ouă, 120g făină, 160g ciocolată și…
Ingrediente necesare blat:
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- Jumătate lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 125 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de vanilie
- 400 ml lapte
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 160 g zahăr tos
- 160 g ciocolată
- 200 g unt
- Lapte
- 6 banane aproximativ
+
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu 60 g zahăr și cu coaja de lămâie. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu 60 g zahăr.
Cu grijă, încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri, după care încorporăm și făina. Transferăm compoziția într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 12-15 minute, după care îl lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte și praful de budincă, după care o lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă și îl încorporăm treptat în budincă. Întindem jumătate din cremă peste blat, punem jumătățile de banane și întindem și crema rămasă.
Pentru glazură, topim untul împreună cu zahărul pe baie de aburi. Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Dacă glazura este prea groasă, adăugăm lapte. Turnăm glazura peste stratul de cremă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!