Gustoasă și consistentă – Friptură de porc la cuptor, cu muștar și usturoi
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpă porc
- 3 linguri muștar
- 1 lingură miere
- 2 linguri ulei
- Sare și piper
- 4 căței usturoi
- 2 cepe roșii
- Apă
Mod de preparare:
Crestăm carnea și umplem cu usturoi.
Amestecăm muștarul cu mierea, piperul și uleiul după care ungem carnea cu acest amestec. Punem carnea la frigider peste noapte.
A doua zi, transferăm carnea într-o tavă. Turnăm și un pic de apă și punem rondelele de ceapă peste carne. Acoperim tava cu folie de aluminiu.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 90 de minute. După 90 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm carnea la cuptor până se rumenește frumos.
Servim cu salată sau cartofi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!