Rețeta ideală pentru un prânz savuros – Dovlecei la cuptor cu ceapă, cașcaval și carne afumată

Ingrediente necesare:

  • 3 dovlecei dați pe răzătoarea mare
  • 2 cepe roșii tocate mărunt
  • 4 ouă
  • 250 g cașcaval ras
  • 300 g carne afumată, tocată cubulețe
  • 1 cană (250 ml) griș
  • 1 plic praf de copt
  • 5 căței usturoi
  • 1 lingură plină sare
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • Piper
  • Măghiran

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Ungem cu unt și tapetăm cu griș o tavă de 32*22 cm, transferăm compoziția în ea. Lăsăm deoparte timp de 5 minute, după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50 de minute.

Înainte cu câteva minute de a scoate tava din cuptor, ungem compoziția cu un pic de unt/ ulei. Lăsăm să se răcorească un pic înainte de servire.

Savurați cu poftă! Poftă bună!