Rețeta ideală pentru un prânz savuros – Dovlecei la cuptor cu ceapă, cașcaval și carne afumată
Ingrediente necesare:
- 3 dovlecei dați pe răzătoarea mare
- 2 cepe roșii tocate mărunt
- 4 ouă
- 250 g cașcaval ras
- 300 g carne afumată, tocată cubulețe
- 1 cană (250 ml) griș
- 1 plic praf de copt
- 5 căței usturoi
- 1 lingură plină sare
- 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
- Piper
- Măghiran
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele într-un bol.
Ungem cu unt și tapetăm cu griș o tavă de 32*22 cm, transferăm compoziția în ea. Lăsăm deoparte timp de 5 minute, după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50 de minute.
Înainte cu câteva minute de a scoate tava din cuptor, ungem compoziția cu un pic de unt/ ulei. Lăsăm să se răcorească un pic înainte de servire.
Savurați cu poftă! Poftă bună!