Ruladă moale și pufoasă cu mascarpone și banane – Se prepară din 5 ouă, 6 linguri făină, 500g mascarpone și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 1 lingură apă caldă
- 6 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g mascarpone
- 4 linguri zahăr pudră sau după gust
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 ml frișcă lichidă
- 3 banane
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul și cu apa. Adăugăm praful de copt și făina amestecată cu pudra de cacao și omogenizăm.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
După coacere, rulăm imediat blatul, cu tot cu hârtie de copt.Lăsăm să se răcească timp de 10 minute, derulăm și îndepărtăm hârtia.
Pentru umplutură, mixăm bine mascarpone cu zahărul pudră și cel vanilat. Mixăm frișca spumă și încorporăm în amestecul de mascarpone.
Punem deoparte un pic din cremă pentru decor. Ungem blatul cu cremă, punem bananele la mijloc și rulăm. Ungem cu crema rămasă și decorăm cu glazură de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!