Ruladă cu banane și ciocolată – Se prepară rapid, din 4 ouă, 4 linguri făină, 200g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 4 linguri făină
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri apă, la nevoie
- 1 lingură pudră de cacao
Alte ingrediente necesare:
- Nutella
- Banane
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș după care încorporăm și făina.
Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, până blatul capătă o culoare aurie.
După coacere, scoatem blatul din tavă pe un prosop umed și rulăm, după care lăsăm să se răcească.
Derulăm blatul, ungem cu Nutella și punem 1-2 banane pe margine.
Rulăm și turnăm glazura peste ruladă.
Pentru glazură, amestecăm zahărul cu zeama de lămâie până amestecul se îngroașă. ( la nevoie, picurăm și un pic de apă dacă amestecul este prea dens ).
Punem deoparte un pic din glazură și turnăm restul peste ruladă. Amestecăm glazura rămasă cu pudra de cacao și decorăm.
Punem rulada la rece până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!