Prăjitura „Roua dimineții” – Se prepară din 300g făină, 200 g brânză, 250g unt, 5 ouă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 300 g făină
- 200 ml smântână
- 100 ml lapte
- 30 g pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru biluțele de cocos:
- 200 g brânză de vaci
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 60 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 1 ou
- 150 g zahăr pudră
- 80 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- Pudră de cacao sau ciocolată rasă pentru decor
+
Mod de preparare:
Începem cu bilețele: amestecăm până la omogenizare brânza cu zahărul, gălbenușul și cu fulgii de cocos. Formăm mici biluțe și le dăm la congelator pentru minim 30 de minute.
Pentru blat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Adăugăm ouăle, albușul rămas de la biluțe, smântâna, laptele și la final făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm bine.
Împărțim compoziția în două și transferăm o parte într-o tavă de 32*23 cm.
Amestecăm cealaltă parte cu pudra de cacao și transferăm peste cea simplă din tavă.
Scoatem biluțele de la congelator și le punem în peste compoziția cu cacao.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească.
Pentru cremă, amestecăm bine toate ingredientele necesare și fierbem până se îngroașă.
Întindem crema peste prăjitură și dăm la frigider pentru câteva ore.
Înainte de servire decorăm cu pudră de cacao sau cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!