Prăjitură pufoasă cu brânză dulce și gem de prune – Prăjitură rapidă, la tavă
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 100 ml lapte gras
- 100 ml ulei
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 250 g brânză de vaci, moale
- 1 plic zahăr vanilat
- Zahăr pudră după gust
- Gem de prune
Mod de preparare:
Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul, laptele și la final, folosind o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă.
Pentru umplutură, amestecăm foarte bine brânza cu zahărul vanilat și cu cel pudră.
Transferăm compoziția în tava pregătită. Alternativ, punem peste compoziție câte o linguriță de gem și câte o linguriță de brânză, după cum se vede în imagine.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 25 minute aproximativ.
După ce se răcorește, pudrăm prăjitura cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!