Prăjitură cu blat cu ciocolată, căpșuni, cremă de vanilie și frișcă – Prăjitură moale și cremoasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr tos
- 300 g unt
- 150 g ciocolată
- 6 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 4 linguri zahăr tos
- 125 g unt
Alte ingrediente necesare:
- Căpșuni
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Treptat încorporăm untul și ciocolata topită, după care făina amestecată cu praful de copt și la final albușurile bătute spumă tare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem până marginile blatului încep să se desprindă de tavă. Lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, dizolvăm zahărul în lapte, adăugăm praful de budincă, punem pe foc și fierbem până budinca se îngroașă. Lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă și-l încorporăm în budinca rece.
Întindem crema peste blatul rece, punem și bucățelele de căpșuni ( sau alte fructe, după gust ) și decorăm cu frișcă bătută spumă. Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!