Prăjitură de casă delicioasă și savuroasă – Prăjitură la tavă cu cremă de vanilie și fructe
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 1 cană zahăr pudră
- Jumătate cană ulei
- 1 cană lapte
- 2 căi făină
- Jumătate plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 plicuri gelatină
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 L lapte
- 4 linguri zahăr
- 250 g unt
- Fructe: kiwi, mure, mandarine, căpșuni etc
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă tare. Separat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul, după care adăugăm făina amestecată cu praful de copt, uleiul și omogenizăm. Cu o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri.
Transferăm compoziția într-o tavă de 25*37 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade și coacem până trece testul cu scobitoarea.
Fierbem o budincă groasă, o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă și-l încorporăm în budinca rece, mixând până obținem o compoziție cremoasă. Întindem crema peste blatul rece și presărăm și fructele peste cremă.
Pregătim foile de gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj și transferăm peste stratul de fructe.
Începem cu 10 linguri, lăsăm să se întărească un pic, după care mai punem 10 linguri ș.a.m.d. Dacă turnăm toată gelatina deodată, va dura mult până se va întări.
Savurați cu poftă! Poftă bună!