Prăjitură la tavă cu blat pufos, vanilie și smântână dulce – Se prepară din 250g făină, 900ml lapte, 400ml smântână și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
- 100 ml ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 5 ouă
- 250 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 800 ml lapte
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 2 plicuri budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru stratul cu smântână:
- 400 ml smântână
- 6 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru budincă, amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte și cu zahărul. Punem laptele rămas pe foc. Când fierbe adăugăm amestecul cu praful de budincă. Amestecăm până budinca se îngroașă după care lăsăm să se răcească bine.
Pentru blat, mixăm gălbenușuri spumă împreună cu zahărul. Încorporăm zahărul vanilat, uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.
La final, folosim o spatulă și încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare. Transferăm compoziția într-o tavă de 30*20 cm unsă cu unt și tapetată cu făină.
Peste compoziția din tavă punem din loc în loc budinca și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-40 minute. Ungem prăjitura cu smântâna amestecată cu zahărul pudră și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute. După ce se răcorește, pudră cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!