Rețetă delicioasă, simplă și rapidă – Prăjitură extra cremoasă cu Nutella

Ingrediente necesare:

  • 100 g nucă
  • 200 g Nutella
  • Biscuiți simpli

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri făină
  • 50 g nucă măcinată
  • Jumătate pachet praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 7 gălbenușuri
  • 7 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 200 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 250 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Presărăm nuca tocată grosier și dăm la cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 15 minute.

Mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Adăugăm zeama de lămâie, nuca măcinată și făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, cu o spatulă. Turnăm compoziția peste stratul de nucă din tavă și coacem până blatul capătă o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor și răsturnăm blatul, cu stratul de nucă în sus. Ungem imediat cu un strat generos de Nutella și punem un strat de biscuiți deasupra.

Pentru cremă, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm praful de budincă și 200 ml de lapte. Amestecăm până la omogenizare, să nu rămână cocoloașe.

Punem 500 ml de lapte la fiert. Adăugăm amestecul cu gălbenușuri și fierbem până obținem o cremă densă. Lăsăm să se răcorească un pic și încorporăm untul, amestecând până la omogenizare. Întindem crema peste stratul de biscuiți.

Peste cremă întindem frișca bătută spumă tare și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!