Prăjitură cu cremă de vanilie, fără coacere – Se prepară din 430g biscuiți, 1 L lapte, 200g unt, 400 ml frișcă lichidă și…

Ingrediente necesare:

  • 430 g biscuiți

Ingrediente necesare pentru umplutura 1:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • 200 g unt

Ingrediente necesare pentru umplutura 2:

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor frișcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Alte ingrediente necesare:

  • Glazură de ciocolată
  • Nucă tocată mărunt
  • Fulgi de migdale

Mod de preparare:

Punem un strat de biscuiți într-o tavă. Noi am folosit 18 bucăți de biscuiți mai mari din care am servit 18 porții.

Pentru umplutura 1, pregătim budinca din lapte, praful de budincă și zahăr. După fierbere, lăsăm budinca să se răcească, acoperind suprafața cu folie de aliminiu.

Mixăm untul spumă după care încorporăm treptat și budinca rece, mixând până la omogenizare. Opțional, se poate adăuga și un pic de esență de rom.

Punem jumătate din umplutură peste biscuiții din tavă, peste care mai punem un strat de biscuiți. Punem umplutura rămasă și încă un strat de biscuiți.

Pentru umplutura 2, mixăm spumă tare frișca împreună cu întăritorul și cu zahărul vanilat. Întindem peste stratul de biscuiți, acoperim cu un alt strat de biscuiți pe care turnăm glazura de ciocolată.

Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!