Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu brânză dulce și ciocolată
Ingrediente necesare pentru foi:
- 400 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 2 albușuri
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 800 ml lapte
- 3 plicuri budincă de ciocolată
- 200 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, punem toate ingredientele necesare (în afară de pudra de cacao) într-un bol mare și amestecăm cu mâna sau cu mixerul până obținem un aluat omogen.
Împărțim aluatul în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao. Împachetăm aluaturile în folie alimentară și dăm la frigider pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, întindem două foi de 35*24 cm. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă și punem foaia cu cacao în ea, înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Pentru umplutură, mixăm bine brânza cu zahărul pudră, adăugăm albușurile bătute spumă și le încorporăm cu o spatulă. Întindem peste foaia din tavă.
Pentru budincă, amestecăm laptele cu zahărul tos și cel vanilat. Punem pe foc și amestecăm până zahărul se dizolvă, după care adăugăm praful de budincă și amestecăm până budinca se îngroașă.
Întindem budinca fierbinte peste stratul cu brânză și acoperim totul cu foaia albă. Înțepăm din loc în loc cu o furculiță și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Pentru glazură, punem frișca lichidă pe foc. Când fierbe adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura peste prăjitură și dăm prăjitura la rece până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!