“Gogoșele” umplute cu mere, fragede, aromate și delicioase – Mere coapte în aluat, la tavă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 2 ouă
- Un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1-2 lingurițe smântână
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 10 mere mai mici
- 2 linguri griș
- 4 linguri zahăr pudră
- Scorțișoară
Mod de preparare:
Spălăm merele, le curățăm de coajă, cotor și semințe și le tăiem în jumătăți. Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pentru 15 minute. Le lăsăm să se răcească.
Frământăm un aluat omogen din ingredientele necesare. Împărțim aluatul în două și întindem 2 foi de mărimea tăvii.
Transferăm o foaie pe tava tapetată cu hârtie de copt și presărăm grișul. Punem și jumătățile de mere peste statul de griș și presărăm zahăr și scorțișoară pe ele.
Acoperim merele cu cealaltă foaie, apăsând un pic aluatul din jurul merelor. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 40 de minute. După ce se răcește, decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!