Prăjitură cremoasă cu nucă, ciocolată și frică – Desert fără coacere
Ingrediente necesare:
- 240 ml apă
- 100 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 g lapte praf
- 250 g unt
- 100 g biscuiți
- 100 g nucă măcinată
- 6 linguri lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Punem apa, zahărul tos și cel vanilat într-o cratiță. Punem pe foc și încălzim până zahărul se topește complet, după care adăugăm laptele praf amestecând continuu.
După ce am amestecat foarte bine, luăm de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească. Mixăm untul spumă și îl încorporăm în amestecul cu lapte praf. Vom obține o cremă netedă din care punem deoparte 200 de grame.
Amestecă crema rămasă cu biscuiții mărunțiți, cu nuca tocată mărunt și cu laptele. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă de 20 cm, formând un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Topim cele două tipuri de ciocolată, separat, pe baie de aburi.
Împărțim crema pusă deoparte în două: amestecăm o parte cu ciocolata albă topită, cealaltă parte cu ciocolata neagră topită, folosind mixerul.
Scoatem tava din frigider, întindem crema de ciocolată peste blatul cu biscuiți și dăm tava înapoi la rece pentru 30 de minute.
După 30 de minute, întindem și crema albă, peste care întindem frișca bătută și dăm tava la rece timp de câteva ore. Decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!