Rețetă pentru un prânz pe cinste – Cotlet de porc evantai cu cașcaval și șuncă afumată
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg cotlet de porc
- 16 felii șuncă afumată
- 16 felii cașcaval
- 2 cepe mai mari
Ingrediente necesare pentru marinadă:
- 1 plic condimente porc
- 50 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță cimbru
- 4 căței usturoi pisat
- Pătrunjel verde după gust
- 1 linguriță chimen măcinat
Mod de preparare:
Feliem cotletul fără să tăiem până jos, obținând felii de o grosime de 1,5 cm.
Pentru marindadă, amestecăm foarte bine ingredientele. Ungem carnea cu marinada și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 1 oră.
A doua zi, scoatem carnea de la frigider și umplem cu feliile de cașcaval și șuncă.
Turnăm 200 ml de ulei într-o tavă înaltă, punem rondelele de ceapă și carnea deasupra.
Turnăm și 100-200 ml de supă sau apă în tavă, acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 70 de minute. După 70 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm carnea la cuptor pentru 15 minute.
Servim cu garnitura preferată și/ sau salată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!