Prăjitura Sultanului cu cremă de ciocolată, frișcă și fulgi de cocos – Rețetă fără coacere și fără făină
Ingrediente necesare:
- 750 ml lapte
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 căni amidon de porumb (400 ml)
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g unt
- 1 cană zahăr pudră (200 ml)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 plicuri Dr. Oetker praf de spumă pentru deserturi cu gust de frișcă
- Lapte (cantitate necesare pentru cremă, cât scrie pe ambalaj)
Alte ingrediente necesare:
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Amestecăm pudra de cacao cu zahărul vanilat și cu amidonul. Treptat încorporăm și laptele, amestecând continuu.
Punem compoziția la fiert și fierbem până se îngroașă, după care încorporăm untul și zahărul vanilat.
Presărăm fulgi de cocos într-o tavă și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm.
Mixăm spuma pentru desert împreună cu laptele și transferăm spuma în tavă.
Uniformizăm și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, porționăm și lipim cuburile în așa fel încât spuma să fie la mijloc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!