Rețetă ușoară și rapidă, prăjitură fragedă și aromată – Prăjitură de casă cu miere și cafea
Ingrediente necesare:
- 1 cană espresso
- 1 cană miere
- Jumătate cană zahăr
- 3 ouă
- 5 linguri ulei
- 3 căni făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri condimente turtă dulce
- 1 cană nucă tocată grosier
- Jumătate cană stafide înmuiate în esență de rom
- Fructe confiate după gust
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm cafeaua cu zahărul și cu mierea. Punem pe foc, lăsăm să dea în clocot după care lăsăm amestecul să se răcească.
Mixăm ouăle și încorporăm treptat uleiul, amestecul de cafea și miere, făina amestecată cu praful de copt și cu condimentele, stafidele și fructele confiate.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă.
Transferăm compoziția densă în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până trece testul cu scobitoarea.
Opțional, decorăm cu ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!