Rulouri fragede și delicioase, cu spumă de albușuri – Aveți nevoie de 380g făină, 360g zahăr, 250g unt și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 380 g făină + pentru suprafața de lucru
- 250 g unt
- 200 g smântână
- 1 ou
- Unt pentru a unge formele
Ingrediente necesare pentru spumă:
- 150 g albuș (cam 5 albușuri) la temperatura camerei
- 120 g zahăr tos
- 240 g zahăr tos + apă
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem făina, margarina și smântâna într-un bol. Frământăm un aluat omogen pe care îl împachetăm în folie alimentară și-l dăm la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Tăiam fâșii de 2 cm grosime. Ungem formele cu unt.
Înfășurăm fâșiile de aluat pe formele unse, după care ungem fiecare rulou cu ou bătut. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 12-15 minute.
După coacere, lăsăm să se răcorească timp de 1-2 minute, după care le scoatem cu mare grijă de pe forme.
Pentru spumă, mixăm albușurile spumă tare împreună cu 120 g de zahăr.
Punem 240 g de zahăr într-o cratiță și turnăm apă cât să acopere zahărul. Fierbem fără să amestecăm, până zahărul se topește complet. Turnăm încep siropul în spuma de albușuri, mixând continuu până spuma ajunge la temperatura camerei.
Transferăm spuma într-un poș și umplem rulourile. Dăm rulourile la frigider. Înainte de servire le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!