Părjitură de casă cu banane, pișcoturi, cremă cu vanilie și cremă cu cacao – Rețetă rapidă, fără coacere
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 15 g amidon de porumb
- 80 g zahăr tos
- 500 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- 20 g pudră de cacao
Alte ingrediente necesare:
- 220 g pișcoturi
- 2 banane
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 160 ml lapte
- 70 ml esență de rom
Ingrediente necesare pentru decor:
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor frișcă
- Pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu amidonul și cu laptele. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și fierbem până budinca se îngroașă. Lăsăm budinca să se răcească după care încorporăm în ea untul mixat spumă. Mixăm până obținem o cremă densă și netedă.
Împărțim crema în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Amestecăm laptele cu esența de rom, trecem pișcoturile prin acest amestec și le așezăm într-o tavă rotundă, formând blatul tortului.
Întindem crema de vanilie peste stratul de pișcoturi. Mai punem un strat de pișcoturi peste care întindem crema cu cacao.
Peste crema cu cacao punem rondelele de banane stropite cu zeama de lămâie. Peste banane întindem frișca bătută împreună cu zahărul pudră și cu întăritorul. Pudrăm cu pudră de cacao și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!