Mâncărică rapidă și gustoasă, pentru prânz sau cină – Pulpă de porc cu paste și legume
Ingrediente necesare:
- 800 g pulpă de porc, felii
- 2 cepe roșii tocate mărunt
- 2 linguri pastă de tomate
- 200 g morcovi baby
- 100 g mazăre
- 1 păstârnac tocat cubulețe
- 750 ml supă
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 200 ml lapte
- 100 ml smântână de gătit
- Apă
- Făină
- Sare, boia
- Ulei
Mod de preparare:
Frăgezim carnea, condimentăm cu sare și piper pe ambele părți. Prăjim feliile de carne pe ambele părți, într-o tigaie încinsă cu un pic de ulei.
Punem carnea în oala sub presiune. În tigaia în care am prăjit carnea, călim ceapa. Punem și un pic de apă, amestecăm și turnăm totul în oală, peste carne. Adăugăm în oală pasta de tomate, sare și supă cât să acopere complet carnea.
Punem capacul și înăbușim timp de 40 de minute. După 40 de minute, scoatem carnea din oală. Adăugăm în oală păstârnacul și fierbem timp de 5 minute, după care adăugăm și morcovii, mazărea, zeama de lămâie și făina amestecată cu un pic de apă.
Amestecăm și fierbem pentru încă 10 minute. Potrivim de sare și de piper și adăugăm laptele și smântâna. Amestecăm bine și punem înapoi carnea.
Lăsăm să dea în clocot din nou, după care putem servi. Servim alături de paste.
Savurați cu poftă! Poftă bună!