Prăjitură cu blat fraged și aromat, însiropat, și cremă deliciu – Prăjitură de casă cu ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 8 linguri zahăr
- 4 linguri pudră de cacao
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 8 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 11 linguri zahăr
- 3 plicuri budincă de ciocolată
- 2 linguri făină
- 80 g unt
- 125 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 300 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Încorporăm și gălbenușurile, pudra de cacao, uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția într-o tavă de 30*40 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsăm blatul să se răcească și îl tăiem în două.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul și cu făina. Turnăm și un pic de lapte și amestecăm până la omogenizare.
Punem laptele rămas la fiert, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până se îngroașă. Lăsăm budinca să se răcească, timp în care mixăm untul spumă împreună cu frișca lichidă. Încorporăm amestecul de unt în budinca rece.
Asamblare: blat, cremă, blat, cremă, glazură.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura peste cremă și după ce se întărește decorăm în continuare după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!