Rețetă fără coacere – Prăjitură de casă cu brânză dulce, smântână și pișcoturi
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci, moale
- 400 g smântână
- 6 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g unt
- 200 ml suc de fructe
- Pișcoturi
- Afine
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm brânza împreună cu smântâna și cu zahărul. Separat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul vanilat după care amestecăm cele două compoziții, până la omogenizare. Dăm la frigider.
Dăm pișcoturile prin suc și le punem pe o tavă: 3×5 bucăți. Presărăm afinele și întindem crema.
Continuăm cu straturile, formând un triunghi: 3×4 pișcoturi, 3×3 pișcoturi etc.
La final, întindem crema pe toată suprafața și decorăm cu ciocolată rasă.
Dăm la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!