Prăjitură de casă fragedă, rapidă, delicioasă și aromată – Prăjitură cu foi cu miere, cremă de vanilie și nucă
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 150 g zahăr tos
- 2 ouă
- 200 g unt rece
- 2 linguri miere
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe lapte
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru stratul cu nucă:
- 350 g nucă tocată grosier
- 80 g zahăr tos
- 120 g unt
- 3 linguri miere
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 1 și jumătate lingură făină
- 1 și jumătate lingură amidon
- 80 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt moale
- Esență de rom
Mod de preparare:
Pentru stratul cu nucă, amestecăm untul topit cu zahărul, pe foc mic, până compoziția începe să se caramelizeze. Adăugăm nuca și amestecăm foarte bine, după care luăm de pe foc.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu făina, cu amidonul, zahărul tos și cel vanilat. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.
Lăsăm să se răcească după care încorporăm treptat untul, mixând până obținem o consistență cremoasă.
Pentru foi, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm până la omogenizare. Împărțim aluatul în două și întindem două doi de 40*30 cm.
Coacem prima foaie la cuptorul preîncălzit la 175 grade Celsius, timp de 10 minute. Peste a doua foaie întindem compoziția caldă cu nucă și coacem timp de 10 minute.
Stropim cu esență de rom prima foaie, întindem crema și așezăm a doua foaie ( cea cu nucă ) peste cremă. Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!