Prăjitură simplă, fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu cremă de vanilie și foi cu miere
Ingrediente necesare pentru foi:
- 300 g făină
- 50 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 lingură miere
- 2 ouă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L lapte
- 3 linguri făină
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, frământăm un aluat omogen din ingredientele necesare. Împărțim aluatul în două părți egale pe care le întindem.
Coacem foile pe dosul unei tăvi, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Timpul de coacere este relativ scurt, așadar fiți cu ochii pe foi: sunt gata când capătă o culoare aurie. Fierbem o budincă din ingredientele necesare ( în afară de unt ). Lăsăm budinca să se răcească.
După ce s-a răcit, încorporăm untul mixând continuu, până obținem o cremă netedă și densă.
Umplem foile cu cremă și dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Înainte de servire, pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!