Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri făină
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 3 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 250 g unt
  • 500 g brânză de vaci, moale
  • 150 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 150 g ciocolată amară, dată pe răzătoarea mică

Mod de preparare:

Încălzim frișca lichidă într-o cratiță mai mică. Adăugăm 2 linguri de pudră de cacao, amestecăm și luăm de pe foc.

Adăugăm ciocolata rasă și amestecăm până la omogenizare.

Lăsăm compoziția să se răcească, cât să se îngroașe doar un pic.

Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul pudră. Încorporăm uleiul, făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao și, la final, albușurile bătute spumă tare.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 10 minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească.

În timp ce blatul se răcește, mixăm brânza cu untul și cu zahărul până obținem o cremă moale. Întindem crema peste blatul rece.

După ce crema se întărește suficient, turnăm glazura de ciocolată peste ea și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!