Cheesecake cu zmeură, rapid, aromat, delicios – Prăjitură cu brânză dulce și fructe de pădure, fără coacere
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți cu cacao
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru crema de brânză:
- 140 ml smântână de gătit
- 4 foi gelatină Dr. Oetker
- 500 g brânză de vaci
- 140 g zahăr
- 1 portocală
- 40 g zmeură
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru decor:
- 250 g fructe (zmeură, afine, coacăze, căpșuni)
- 4 linguri zeamă de portocale
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit și răcorit. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă și formăm un blat uniform.
Pentru crema de brânză, punem gelatina în apă, cât scrie pe ambalaj.
Separat, mixăm brânza împreună cu zahărul, zeama de portocală și coaja de portocală până obținem o consistență cremoasă.
Încălzim smântâna, adăugăm gelatina și mai lăsăm pe foc mic până gelatina se dizolvă complet.
Avem grijă să nu fierbem amestecul! Lăsăm să se răcească, mixând bine.
Amestecăm compoziția de brânză cu amestecul de smântână și gelatină. Încorporăm și frișca bătută și la final zmeura.
Transferăm peste blatul din tavă și uniformizăm. Dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Pentru decor, amestecăm foarte bine ingredientele și turnăm peste cremă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!