Rețetă pas cu pas, în imagini – Mușchiuleț de porc cu bacon, la cuptor, în sos de smântână și mărar
Ingrediente necesare:
- Mușchiuleț de porc
- Felii subțiri de bacon
- Sare, piper, muștar boabe
- Ulei
Ingrediente necesare pentru sos:
- 1 ceapă roșie
- 50 g unt
- 1 lingură făină
- Sare și piper
- 2 linguri mărar tocat mărunt
- 200 ml supă
- 200 ml lapte
- 250 ml smântână de gătit
- 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tăiem carnea după cum se vede în imagine, pe lung.
Condimentăm cu sare, piper și muștar boabe. Peste fiecare fâșie de carne punem o fâșie subțire de bacon după care împletim și prindem la capăt cu o scobitoare.
Transferăm pe folie de aluminiu, împachetăm în folie și punem pe o tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute. După 25-30 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm la cuptor timp de 10 minute.
În timp ce carnea este la cuptor, pregătim sosul. Curățăm ceapa și o dăm prin răzătoarea mică. Topim untul într-o tigaie. Adăugăm ceapa și o călim. Adăugăm făina, amestecăm și prăjim totul după care turnăm supa și amestecăm bine să nu rămână cocoloașe.
Adăugăm și laptele, sare, piper, mărar și smântâna și amestecăm bine.
Lăsăm să dea în clocot și sosul este gata. Adăugăm oțet sau zeamă de lămâie după gust.
Servim carnea cu piure de cartofi și sos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!