Rețetă pas cu pas, în imagini – Jeleuri de portocale gata în 15 minute
Ingrediente necesare:
- 380 ml apă
- 300 g zahăr
- 250 ml suc de portocale
- 140 g amidon de porumb
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri amidon de porumb – opțional
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Punem apa într-o cratiță. Adăugăm amidonul amestecat cu sucul de portocale, zahărul și amestecăm. Punem pe foc și amestecăm până compoziția se îngroașă.
După ce se îngroașă, adăugăm zeama de lămâie și amestecăm. Turnăm compoziția fierbinte într-o tavă înaltă și lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit, porționăm și dăm jeleurile prin amestecul de amidon și zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!