Pui la cuptor cu cartofi, ceapă și smântână – Idee savuroasă pentru prânz sau cină
Ingrediente necesare:
- 4 pulpe pui
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri mix condimente grill
- 8 cartofi
- 250 ml smântână de gătit
- 1 lingură untură
- 2 cepe roșii
- Sare și chimen măcinat
Mod de preparare:
Condimentăm carnea cu amestecul de condimente, stropim cu zeama de lămâie, amestecăm și dăm la frigider peste noapte, într-un vas cu capac.
Curățăm cartofii, îi spălăm și tăiem rondele. Condimentăm cu sare, chimen. Curățăm și tăiem și ceapa rondele.
Încingem untura într-o tigaie și prăjim carnea. Transferăm carnea și zeama din tigaie într-o tavă.
Adăugăm și ceapa și cartofii. Stropim totul cu smântâna de gătit, acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
După cele 30 de minute, îndepărtăm folia, setăm cuptorul la 230 de grade Celsius și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!