Rețetă deosebit de gustoasă, trebuie încercată numaidecât – Cotlet de porc la cuptor, cu cartofi și ceapă
Ingrediente necesare:
- 4 felii cotlet porc
- 4 căței usturoi
- Sare, piper, condimente după gust
- 4 linguri ulei
- 3 cepe roșii
- 3 linguri ulei
- 2 lingurițe zahăr tos
Alte ingrediente:
- 8 cartofi
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță amestec condimente curry
- Sare
- 250 ml smântână de gătit
Mod de preparare:
Condimentăm carnea și ungem cu usturoiul pisat. Stropim cu un pic de ulei și amestecăm bine cu mâna. Dăm carnea la frigider peste noapte.
Curățăm cartofii, îi tăiem în rondele de 0,5 cm. Punem rondelele într-un bol, adăugăm condimentele și amestecăm bine.
Prăjim feliile de cotlet într-o tigaie încinsă, doar cât să se rumenească frumos pe ambele părți, după care le scoatem pe o farfurie.
Punem în tigaie rondelele subțiri de ceapă și călim până se rumenesc frumos.
Luăm tigaia de pe foc și transferăm ceapa într-o tavă. Peste ceapă punem feliile de carne iar peste carne punem rondelele de cartofi.
Turnăm smântâna lichidă peste cartofi, acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzitla 200 de grade Celsius, timp de 40 de minute. După 40 de minute, îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!