Cornuri moi din aluat cu smântână – Se prepară din 600g făină, 200 ml smântână, 200 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 600 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță sare
- 100 ml ulei
- 200 ml smântână
- 200 ml lapte cald
- 1 cub drojdie
- 1 lingură zahăr
Alte ingrediente necesare:
- 1 gălbenuș
- 1 lingură lapte
- Nutella, ciocolată sau gem
Mod de preparare:
Amestecăm 200 ml de lapte cald cu 1 lingură de zahăr și cu drojdia, după care lăsăm deoparte timp de 15 minute, la loc cald.
Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm sarea, praful de copt, uleiul, smântâna, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen.
Împărțim aluatul în 4 părți. Întindem fiecare bucată de aluat în formă rotundă. Tăiem în câte 8 triunghiuri, punem umplutura și rulăm.
Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la o distanță între ele. Lăsăm cornurile la dospit în tavă, timp de 15 minute.
După 15 minute, le ungem cu amestecul de ou și lapte și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!