Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți
- 85 g ciocolată neagră
- 80 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 350 g afine
- 120 g zahăr
- 500 g brânză de vaci, moale
- 500 g iaurt grecesc
- 250 ml frișcă lichidă
- 36 g gelatină pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 250 ml frișcă lichidă
- 3 linguri zahăr pudră
- Afine
- Frunze de mentă
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă rotundă, de 24 cm, cu hârtie de copt.
Pentru blat, măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu ciocolata topită și cu untul topit.
Transferăm amestecul în tava pregătită și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru umplutură, amestecăm foarte bine iaurtul cu brânză și punem deoparte.
Amestecăm gelatina cu 5 linguri de apă. Amestecăm afinele cu zahărul și punem pe foc. Fierbem până zahărul se dizolvă complet, după care zdrobim afinele cu o lingură de lemn și luăm de pe foc. Mixăm cu un blender vertical și trecem prin sită afinele.
Încălzim gelatina la foc mic până se dizolvă, având grijă să nu o fierbem. Amestecăm gelatina caldă cu 4-5 linguri de piure cald de afine, după care turnăm totul înapoi peste piureul de afine.
Amestecăm foarte bine și lăsăm un pic să se răcească.
După ce amestecul de afine și gelatină se răcește un pic, adăugăm și iaurtul cu brânză și amestecăm foarte bine. La final, încorporăm și frișca bătută spumă tare și transferăm compoziția peste blatul din tavă.
Dăm tava înapoi la frigider peste noapte. A doua zi, decorăm cu frișcă bătută, afine și frunze de mentă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!