Rețetă ușoară și delicioasă, în imagini – Prăjitură cremoasă cu banane și ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 g făină
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 6 ouă
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 cutii iaurt cu fructe
- 200-250 ml frișcă lichidă
- 8 foi gelatină
Alte ingrediente necesare:
- Banane
- Ciocolată
- Gem
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Alternativ și în porții mici, încorporăm uleiul și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacem blatul timp de 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Lăsăm blatul să se răcească după care întindem un strat de gem peste el.
Tăiem bananele pe lung și le punem peste stratul de gem.
Pentru cremă, pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mixăm spumă frișca lichidă, adăugăm gelatina și mixăm pentru încă câteva minute.
Cu o spatulă, încorporăm și iaurtul și ciocolata rasă.
Transferăm crema peste stratul cu banane, uniformizăm.
Decorăm cu ciocolată rasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!