Foarte fină și foarte aromată, o bunătate! Ruladă cu mac, cremă de brânză dulce și gem

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 60 g făină
  • 40 g mac măcinat
  • Jumătate plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

  • 250 g brânză de vaci
  • 125 g mascarpone
  • 1-2 linguri iaurt grecesc
  • 60-70 g zahăr pudră
  • Jumătate plic zahăr vanilat
  • Gem de fructe

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și cu zahărul vanilat.

Separat, mixăm spumă tare albușurile cu zahărul rămas.

Amestecăm cele două compoziții, cu mare grijă, folosind o spatulă. Încorporăm și făina și macul. Transferăm compoziția în tava pregătită ( 30*40 cm ) și dăm la cuptor pentru 8 minute.

După coacere, scoatem blatul din tavă, îl pudrăm cu zahăr pudră. Îl răsturnăm pe o alte bucată de hârtie de copt. După ce se răcește, îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.

Pentru umplutură, mixăm brânza cu iaurtul și cu mascarpone până obținem o compoziție omogenă și cremoasă. Adăugăm zahărul pudră și cel vanilat și mixăm bine.

Întindem un strat de gem peste blatul rece. Peste stratul de gem întindem crema și uniformizăm.

Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm și dăm rulada la frigider pentru 2-3 ore.

Îndepărtăm hârtia de copt și pudrăm rulada cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!