Paste cu sos cremos de usturoi și parmezan – Rețetă rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- Paste
- 100 g unt
- 5-6 căței usturoi
- 4 linguri făină
- 1,5 căni supă de pui ( sau cu cub Maggi găină )
- 1,5 căni lapte gras
- Pătrunjel verde
- 100 g parmezan ras
- Sare și piper
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Topim untul într-o cratiță, la foc mic. Adăugăm usturoiul pisat și călim timp de 2 minute.
Adăugăm laptele, supa amestecată cu făină și fierbem totul până sosul se îngroașă. Adăugăm parmezanul și pătrunjelul tocat mărunt.
Când parmezanul se topește, adăugăm pastele fierte și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Cele mai sănătoase 5 tipuri de paste
1. Pastele integrale
Pastele integrale sunt soluția perfectă atunci când vrei să urmezi o dietă. Sunt un tip de paste realizate din grâu dur, care au fost incluse printre „alternative”, deoarece se susține că sunt mai sănătoase decât clasicele paste „albă”.
2. Pastele de orez
Pastele realizate cu făină de orez sunt foarte digerabile, nu conțin gluten, deci pot fi consumate de cei care suferă de boală celiacă. Au un conținut caloric ușor mai scăzut decât pastele de grâu dur.
3. Pastele de hrișcă
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, hrișca nu este o cereală, ci o plantă erbacee, cum ar fi quinoa sau amarantul. Pastele de hrișcă sunt bogate în minerale, fibre și oligoelemente care ajută la întărirea sistemului imunitar. Nu conține gluten, deci pot fi consumate și de cei care suferă de boală celiacă.
4. Pastele de leguminoase
Pot fi realizate în mai multe variante: cu făină de fasole, năut și linte (verde sau roșie); prin urmare, au un conținut de proteine mai mare decât oricare alt tip de paste.
Principalul avantaj îl reprezintă contribuția semnificativă în scăderea nivelului de colesterol. Pe lângă acesta, un alt avantaj este timpul de gătit: aproximativ 4-6 minute. Deoarece pot conține făină de grâu dur, nu sunt indicate persoanelor care suferă de celiachie.
5. Pastele de porumb
Pastele de porumb sunt, de obicei, cea mai populară alegere pentru cei care suferă de boală celiacă, dar nu numai. Au un gust foarte plăcut și se pretează la numeroase combinații culinare și au multiple calități din punct de vedere nutrițional.
Datorită fibrelor, pastele de porumb sunt un ajutor valabil împotriva constipației, dar și o frână asupra nivelului ridicat de glucoză din sânge. În cele din urmă, nu lipsesc antioxidanții precum carotenoizii și aminoacizii prețioși precum leucina.
Sursă: ecuisine.ro