Fragedă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu blat pufos de cacao, cremă de brânză dulce și banane

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 300 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 125 ml apă
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 200 g făină
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci, moale
  • 100 g zahăr pudră
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 6 foi gelatină
  • 400 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml frișcă lichidă

Alte ingrediente necesare:

  • 8 banane mai mari
  • Zeamă de lămâie pentru a stropi bananele

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul după care încorporăm și uleiul și apa. La final, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coacem blatul timp de 10-15 minute, la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius. După coacere, lăsăm blatul să se răcească. Peste blatul rece punem bananele tăiate pe lung și le stropim cu zeamă de lămâie.

Pentru cremă, punem foile de gelatină în apă, urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

Mixăm brânza cu zahărul și cu zeama de lămâie. Punem un pic din compoziția cu brânză în gelatină, omogenizăm și transferăm înapoi în compoziția cu brânză. Amestecăm foarte, foarte bine.

Mixăm spumă frișca lichidă și o încorporăm cu grijă în compoziția cu brânză și gelatină.

Întindem crema peste stratul cu banane. Uniformizăm și dăm prăjitura la rece pentru minim 1 oră.

Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi după care încorporăm și uleiul și frișca lichidă. Turnăm glazura astfel obținută peste stratul de cremă. Dăm prăjitura înapoi la frigider pentru încă câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!