Rețetă deosebită, explicată în imagini – Eclere pariziene, cu cremă de cacao și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 4 albușuri
- 300 g zahăr pudră
- 150 g nucă măcinată
- 30 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- 2 linguri pudră de cacao
- Ciocolată pentru glazură
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm spumă tare albușurile, adăugând treptat și zahărul. Punem pe baie de aburi și mixăm până spuma începe să se îngroașe, după care încorporăm și nuca și făina.
Amestecăm bine și luăm de pe foc. Este foarte important ca spuma să fie ținută pe baia de aburi timp de 20 de minute, timp în care se amestecă continuu. Lăsăm deoparte timp de 10-15 minute, după transferăm într-un poș și formăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 50 de grade pentru a le usca. Timpul de uscare depinde de grosimea cornurilor. Dacă nu aveți timp, le puteți da la cuptorul preîncălzit la 100 de grade Celsius, pentru 35-45 minute.
Pentru cremă, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Punem pe baie de aburi și amestecăm până compoziția se îngroașă. Adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm untul spumă și îl încorporăm, lingură cu lingură, în crema rece. Amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Decorăm cornurile cu cremă, folosind un poș.
Dăm cornurile la frigider timp de câteva ore după care le trecem prin ciocolată topită pe baie de aburi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!